Тимчук назвав «плюси» і «мінуси» миротворців ООН на Донбасі

Читать на русском

Народний депутат фракції «Народний фронт» і керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук вважає, що присутність миротворчого контингенту ООН на Донбасі - не найгірше рішення. Однак є і свої «мінуси» такого рішення.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

За словами Тимчука, однозначний «плюс» від подібного рішення – надія на «фіксацію» лінії зіткнення сторін і все ж таки припинення вогню.

«Мінус від можливої миротворчої місії – гарантоване «заморожування» конфлікту. Тобто, для України – прощай, Донбас, на невизначений термін», – додає нардеп.

У той же час він переконаний, що в умовах, коли «український Генштаб протягом багатьох місяців так і не навчився воювати, коли ніхто з українських генералів ні за що не несе відповідальності і не робить ніяких висновків з помилок і провалів (за місяць не організувати оборону Дебальцевського плацдарму – це треба ще примудритися), – це не найгірше рішення».

Тимчук також повідомив, що в Радбезі ООН чвари почнуться вже на стадії прийняття резолюції про створення миротворчої місії. «Росія, яка може заблокувати будь-яке рішення РБ, наполягатиме на введенні своїх «миротворців» (точніше – намагатися легалізувати воюючих на Донбасі окупантів). Таким чином, для нас бажана саме місія Євросоюзу без участі представників країни-агресора», – зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: