АТО: ситуація на сході України станом на 19 лютого 2015 року

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 6:40 19 лютого 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір» та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Дайджест подій від прес-центру АТО


Вихід українських військових з Дебальцевого

По інформації Президента України Петра Порошенка, станом на вечір середи, 18 лютого, з Дебальцевого вийшли 2 475 українських військових.

За словами представників Генштабу, втрати серед українських військових на дебальцевському плацдармі – 22 загиблих (шестеро – при виході з оточення) та більш ніж 150 поранених.

В той же час, зі слів координатора волонтерського проекту "Повернися живим" Віталія Дейнеги, все керівництво Генштабу підтримувало рішення про відступ, окрім Муженка. Муженко до останнього блокував відведення військ з Дебальцево.


Рішення РНБО

Рада національної безпеки і оборони України схвалила звернення до ООН і Євросоюзу щодо розгортання на території України місій із підтримання миру та безпеки. Крім того, РНБО увалила рішення про перегрупування підрозділів армії, враховуючи фактично нову лінію зіткнення, яка сьогодні існує, і посилення активної оборони.

В той же час, Президент України Петро Порошенко запропонував обговорити запрошення миротворчої місії ООН, яка буде діяти відповідно до мандату Радбезу ООН. Зокрема, на думку Порошенка, мова може йти про поліцейську місію Євросоюзу.

Втрати

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: