Попри дані Порошенка, в Артемівську – до 40 тіл загиблих під Дебальцевим (оновлено)

Читать на русском

Протягом останньої доби до моргу Артемівська, що поблизу Дебальцевого, привезли до 40 тіл загиблих українських військовослужбовців.

Про таку інформацію з місця події повідомляє кореспондент «Нового Времени» Анастасія Береза, передає «Слово і Діло».

Зі слів завідуючого судово-медичним закладом Артемівська Руслана Федонюка, станом на 13:00 18 лютого в морзі перебували 25 тіл загиблих військовослужбовців. Надходити вони почали з учорашнього вечора. Разом з тим, у дворі моргу кореспондент на власні очі бачила ще 13 тіл у військовому одязі.

Крім того, до лікарень міста продовжують прибувати поранені бійці. За словами командира медичної роти Нацгвардії Олега Войцеховського, їх кількість наближається до сотні, однак тяжких поранень поки зафіксовано не було.

Констатуємо, що ця інформація разюче відрізняється від того, про що сьогодні сказав Президент України Петро Порошенко. За його даними, при виводі сил АТО з Дебальцевого постраждали лише 30 бійців.

ОНОВЛЕНО

Як повідомив у своєму Facebook народний депутат та командир полку спецпризначення «Донбас» Семен Семенченко, загалом до Артемівська вивезено щонайменше 167 поранених, серед яких і військові, і бійці Нацгвардії, і добровольці.

Додамо також, що обіцянка Порошенка розслідувати причини трагедії під Іловайськом, зафіксована «Словом і Ділом» ще на початку вересня минулого року, досі має статус «в процесі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: