Півтисячі українських військових перебувають у лікарнях – Селезньов

Читать на русском

На сьогоднішній день у лікарнях і госпіталях Міністерства оборони знаходяться більше півтисячі українських бійців.

Так станом на ранок четверга в госпіталях і медустановах знаходяться 556 військовослужбовців Збройних сил України та 12 військовослужбовців інших військових формувань, розповів на брифінгу в середу в.о. спікера Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

А також підкреслив, що 25 з них перебувають у важкому стані.

«27 військовослужбовців проходять лікування за кордоном. З них 7 – у Литві, по 5 осіб – в Німеччині та Ізраїлі, 4 – в США, 3 – в Латвії, 2 у Великобританії і один в Естонії», – заявив Селезньов.

Крім того, зазначив, що з початку проведення АТО медичні заклади і центри з формування та зберігання Міноборони розконсервували і підготували до використання за призначенням вже 310 одиниць медичної та санітарної техніки, зокрема, дезентифікаційні душові, стерилізаційні установки.

Зазначимо, міністр соціальної політики Павло Розенко запевнив, що держава гарантує протезування кожному пораненому військовому, який його потребує. Таку обіцянку чиновника система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала 23 січня 2015 року.

Нагадаємо, «Слово і Діло» проілюструвало рівень втрат серед українських бійців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: