У «БПП» вважають «нормандський формат» неефективним і хочуть залучити США

Читать на русском

У «Блоці Петра Порошенка» пропонують залучити для переговорів щодо вирішення конфлікту України та Росії США і Великобританію.

«Я вважаю, що «нормандський формат» переговорів не є ефективним. І єдиний формат, в якому можна вирішити цю проблему,  це формат будапештських домовленостей – США, Великобританія, Росія та Україна. У такий формат я вірю», – цитує народного депутата фракції «БПП» Євгена Рибчинського прес-служба партії, передає «Слово і Діло».

У той же час політик зазначив, що до участі в переговорах у такому форматі сьогодні не готова Росія. «Росія не готова сьогодні адекватно розмовляти зі Сполученими Штатами. Путін вважає Барака Обаму чомусь собі зобов'язаним», – вважає депутат.

«Сьогоднішня Америка на 2/3 республіканська і президент Обама прекрасно розуміє, що або він поставить остаточний хрест на демократії в Америці, або потрібно рухатися і допомагати Україні», – переконаний Рибчинський. Він також висловив упевненість, що Україна «врешті отримає американську зброю».

Про те, що коло прихильників і союзників України потрібно розширювати і доповнювати геополітичними важкоатлетами, такими, як США і Великобританія також упевнений і колега Рибчинського по фракції Єгор Фірсов.

«Якщо на початку конфлікту на нашу сторону схилялися Польща і країни Балтії, то зараз вже Франція і Німеччина певною мірою несуть відповідальність за Мінські домовленості і рішення конфлікту на сході України. Вони по суті взяли у нас естафетну паличку», – говорить депутат.

Фірсов також заявив, що «дуже важливо в нашій міжнародній команді об'єднання за Україну залучати якомога більше гравців і тільки так консолідовано протистояти Путіну».

Як відомо, 12 лютого в Мінську в результаті переговорів «нормандської четвірки» – України, Франції, Німеччини і Росії – був підписаний документ по комплексу заходів щодо врегулювання ситуації на основі Мінських домовленостей. Згідно з документом припинення вогню мало початися о 00:00 15 лютого, проте, як відомо, терористи не дотримуються оголошеного «режиму тиші» і продовжують обстрілювати позиції українських силовиків з усіх типів зброї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: