У Яценюка вже знають основні економічні та соціальні показники Бюджету-2016

Читать на русском

Кабінет міністрів України вже визначився з основними прогнозованими макропоказниками в економічній та соціальній сфері у Державному бюджеті на 2016 рік.

Про це йдеться в розпорядженні уряду, що є у «Економічної правди», пише «Слово і Діло».

Так в проекті Держбюджету-2016 роблять ставку на підвищення рівня прозорості та раціональності бюджетного процесу.

Крім того, бюджетна політика на 2016 рік розроблена відповідно до програми діяльності Кабміну, коаліційної угоди та стратегії розвитку «Україна-2020» і враховує положення програми співпраці з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями.

Також, проект Держбюджету на 2016 рік враховує проведення ефективної бюджетно-податкової політики і дотримання жорсткої фінансової дисципліни.

Згідно з документом, ВВП номінальний складе 1932,4 млрд гривень, а ВВП реальний, темпи зростання – 100,5%. У той же час, індекс споживчих цін буде на рівні 107%, індекс цін виробників – 109,4%. А рівень безробіття населення у віці 15-70 років планується на рівні 9,9%.

Наразі ж у Верховній Раді розглядаються зміни до Держбюджету-2015, які сьогодні були подані урядом.

Нагадаємо, Державний бюджет України був прийнятий у парламенті 29 грудня з умовою подальшого допрацювання. 9 лютого Кабмін звернувся до Верховної Ради з проханням розглянути на позачерговому засіданні питання змін до Державного бюджету на 2015 рік.

Зазначимо, раніше «Слово і Діло» проілюструвало доходи Державного бюджету на 2015 рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: