У Білоуса й Павленка забрали профільні ВНЗ, передавши їх Міносвіти

Читать на русском

Кабінет міністрів прийняв розпорядження про передачу в підпорядкування Міністерства освіти навчальних закладів, що належали до сфери управління Державної податкової служби та Міністерства аграрної політики та продовольства.

Про це йдеться у розпорядженні уряду «Про передачу цілісних майнових комплексів навчальних закладів та державної установи до сфери управління Міністерства освіти і науки», інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

Загалом у переліку 119 навчальних закладів різних рівнів акредитації, що вилучаються зі сфери управління Мінагрополітики та 2 заклади – Державної податкової служби, у тому числі – Національний університет ДПС України (Ірпінська податкова академія).

Заклади та їх майновий комплекс мають бути передані до структури Міносвіти протягом року. Ще протягом 5 років головне освітнє відомство має визначитить із питанням реорганізації чи ліквідації зазначених університетів та коледжів.

Додамо, що, відповідно до намірів міністра освіти Сергія Квіта, процес реорганізації вищих навчальних закладів почався ще у вересні 2014 року. Говорячи про необхідність злиття університетів, міністр зазначив, що 800 вишів – забагато для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: