У ролі голови МЗС Кожара повинен рівнятися на Яценюка - статистика

Читать на русском

Арсеній Яценюк проявив 100%-ву відповідальність на посту міністра закордонних справ, який він займав в 2007 році, повідомляє «Слово і діло».

Так, Яценюку вдалося виконати всі чотири обіцянки, які були внесені в систему «Слово і діло» - зокрема, спростити візовий режим з ЄС для деяких категорій громадян і вирішити з Киргизстаном розбіжності, пов'язані зі вступом України до СОТ.

Крім того, як і було обіцяно Яценюком на посту голови МЗС, Україна не збільшила орендну плату за базування ЧФ в Севастополі і не відсилала своїх військових до Афганістану.

Нинішній віце-прем'єр, а в 2010-2012 роках - міністр закордонних справ Костянтин Грищенко зумів виконати 8 з 19 своїх обіцянок на цій посаді, при цьому 4 обіцянки виконані не були , а 7 залишилися в процесі виконання. Таким чином, рейтинг відповідальності Грищенка в ролі голови МЗС становить 42%.

Найбільш знаковими з виконаних Грищенком обіцянок можна вважати вивезення з України високозбагаченого урану та успішну підготовку плану дій щодо безвізового реміжу з ЄС, в той же час йому не вдалося добитися підписання угоди про асоціацію з ЄС у 2011 році, як від того обіцяв.

Нинішній міністр закордонних справ Леонід Кожара має на цій посаді рейтинг відповідальності 13% - ним було виконано 2 обіцянки, 2 виконані не були, ще 11 залишаються в процесі виконання.

Втім, у зв'язку з можливим непідписанням договору про асоціацію з ЄС кілька обіцянок міністра з дуже високою ймовірністю перейдуть з категорії «в процесі» в категорію «невиконані» - адже Кожара обіцяв підписання цієї угоди в листопаді і швидке скасування віз до країн Євросоюзу.

Найбільш низький, а точніше - нульовий рівень відповідальності на посту міністра закордонних справ, згідно з даними порталу «Слово і діло», проявив Борис Тарасюк. Всі чотири його обіцянки на цій посаді, внесені в систему, виявилися невиконаними. Зокрема, Тарасюком не були виконані обіцянки щодо вступу України до СОТ до кінця 2006 року і подачі Україною заявки на членство в Євросоюзі до кінця 2006 року.

Зазначаємо, що при написанні цього матеріалу враховувалися тільки ті з обіцянок Арсенія Яценюка, Костянтина Грищенка, Леоніда Кожари та Бориса Тарасюка, які вони дали на посту міністра закордонних справ. З загальною статистикою обіцянок зазначених персон можна ознайомитися на їх сторінках у системі «Слово і діло» за наведеними вище гіперпосиланнями.

Рейтинг відповідальності міністрів закордонних справ розрахований як співвідношення виконаних обіцянок до загальної кількості даних ними на цій посаді обіцянок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: