Яресько: МВФ узгодив збільшення дефіциту Держбюджету на 0,4% ВВП

Читать на русском

Голова Міністерства фінансів Наталія Яресько повідомила, що Міжнародний валютний фонд погодив збільшення дефіциту Державного бюджету на 2015 рік на 0,4% – з 3,7 до 4,1% ВВП.

Про це міністр фінансів повідомила під час брифінгу у понеділок, 16 лютого, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-України».

Як повідомила Наталія Яресько, Кабінет міністрів України внесе до Верховної Ради проект поправок до Держбюджету-2015, прийняття яких є попередньою умовою виділення країні нової програми розширеного фінансування МВФ.

А також заначила, що завдяки інфляції і девальвації передбачається збільшити доходи на 22 млрд грн, тоді як витрати зростуть на 35 млрд грн.

Таке значне зростання витрат Держбюджету пов'язаний з необхідністю збільшення прямих субсидій на газ і комунальні послуги населенню, зростанням числа вимушених переселенців до 1 млн осіб, а також збільшенням витрат на обслуговування держборгу через девальвацію гривні. І саме для фінансування субсидій, уряд узгодив збільшення дефіциту Бюджету-2015 3,7% ВВП до 4,1% ВВП, підсумувала Яресько.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: