На Радбезі ООН не буде прийнята резолюція – експерт

Читать на русском

Засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні, яке раніше планувалося провести в неділю, переноситься на найближчі дні, але резолюція по Україні прийнята не буде.

Такої думки щодо майбутнього засідання Радбезу ООН політичний експерт Євген Магда, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

На думку експерта, світ під час наступного засідання Ради Безпеки отримає чергове свідчення того, що Росія продовжує заперечувати очевидне. А те, що Росія намагається змусити Україну відвести першою війська на Донбасі, є не більш ніж одним з маневрів російської влади.

«Оскільки там баланс не змінився і у всіх постійних членів є право вето, думаю, що під час чергового засідання відбудеться черговий бенефіс Чуркіна. Не думаю, що буде там прийнята якась резолюція, – говорить Магда, – Росія не може дозволити собі відкрито ігнорувати міжнародне право. Тому робить це завуальовано. Радбез ООН – це один з майданчиків, використовуваних нею для подібних дій».

Як зазначає політолог, президенту Росії Путіну вигідно зараз представити Київ недоговороздатним, оскільки він вже протягом декількох років веде лінію того, що Україна є недодержавою.

«У цьому Росія проявляє послідовність. Хоча перемир'я, думаю, в такому вигляді буде продовжуватися. Великих проривів не буде. У той же час, Захід продовжить тиск на Росію і спроби домогтися від неї якоїсь конкретики, щоб на сході України нарешті настав мир», – підсумовує Євген Магда.

Нагадаємо, раніше російська делегація винесла на розгляд членів Радбезу ООН проект резолюції по Україні й ініціювала екстрене засідання Ради для голосування по цьому документу.

Як повідомив журналіст Press AV Андрій Васильєв в ефірі Hromadske TV, Росія намагається протягнути в Раді Безпеки ООН резолюцію, яка підміняє суть Мінських угод і тим самим покласти всю відповідальність за мирний процес виключно на Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: