Понад 2 тисячі осіб отримали статус учасника бойових дій за два тижні

Читать на русском

Станом на 16 лютого понад 15841 осіб, що брали участь у антитерористичній операції на сході України отримали статус учасника бойових дій.

Про це повідомляють в прес-службі Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Надати статусучасника бойових дій понад 15 тис. осіб було вирішено на засіданні міжвідомчої комісії з питань надання статусу учасника бойових дій.

Як повідомляється у відомстві, отримати «статус» намагалися близько 17 тисяч людей – 17 059 особистих справ було отримано на розгляд міжвідомчої комісії.

Так з них статус учасника бойових дій було надано 92 співробітникам підприємств і організацій, які виконували роботи в зоні АТО. Інформацію з приводу їх роботи було підтверджено Антитерористичним центром при Службі безпеки України.

Наразі, комісією розглянуто 16 339 справ, 484 – відправлені на доопрацювання, в більшості випадків було надання неповного пакету документів.

З понад 16 тисяч відмовили всього 22 особам у наданні статусу участника бойових дій – через відсутність для цього достатніх підстав.

Нагадаємо, станом на 3 лютого, статус учасника бойових дій отримали 13,5 тисяч осіб.

Зазначимо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк 4 лютого пообіцяв, що уряд прийме рішення щодо механізму позбавлення статусу учасника АТО за неправдиві відомості. А саме, надасть міжвідомчої комісії, яка працює при Державній службі ветеранів та учасників АТО, повноваження щодо позбавлення статусу учасника бойових дій. Таку обіцянку глави уряду зафіксувала система народного контролю «Слово і Діло».

Крім того, народний депутат Андрій Парубій запевнив, що наполягатиме на ухваленні законопроекту про надання статусу учасника бойових дій незареєстрованим добровольцям в АТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: