На будівництво житла військовим у 2015 році заплановано 1 млрд грн

Читать на русском

18,8 млрд грн – саме стільки запланувало Міністерство оборони України на заробітні плати, премії та за знищення ворожої техніки і виконання інших бойових завдань в зоні АТО.

Про це повідомляє «УНІАН» із посиланням на інформацію від в.о. речника Генерального штабу ЗСУ Владислава Селезньова, яку він озвучив сьогодні на брифінгу у Києві.

Так, за словами Селезньова, на фінансування речового забезпечення планується витратити 2,8 млрд грн, закупівлю пального – 2,2 млрд грн, а на харчування особового складу і оплату комунальних послуг – по 1,6 млрд грн. Ще 400 млн грн за словами в.о. речника Генерального штабу піде на капітальний ремонт і обслуговування казарм, а 300 млн грн виділено на медичне і транспортне забезпечення.

Крім того, цьогоріч також планується виділити 5,2 млрд грн на фінансування державного оборонного замовлення; 3,6 млрд грн – на ремонт озброєння, 800 млн грн – на забезпечення зв’язком та 1 млрд грн  на будівництво житла військовим.

Окремим пунктом передбачено грошову допомогу і заробітну плату військовим у сумі 18,8 млрд грн. В цю суму також увійдуть і преміальні, котрі як повідомлялось раніше, будуть виплачуватись за виконання завдань в зоні АТО або ж знищення ворожої техніки чи озброєння.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав документ, що встановлює рівень винагороди військовослужбовцям за виконання бойових завдань і знищення бойової техніки терористів.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: