За добу перемир'я бойовики більше 30 разів стріляли з «Градів»

Читать на русском

З початку режиму «тиші» російсько-терористичні війська 31 разів застосовували реактивні системи залпового вогню, 4 рази танки, і 56 разів - артилерію і міномети.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook, інформує «Слово і Діло».

Зокрема, збільшилася кількість обстрілів позицій українських військових на Дебальцевському напрямку. Так, за минулу добу бойовики 88 раз обстріляли Дебальцеве і навколишні селища використовуючи практично всі види зброї. Саме ж місто було обстріляне з РСЗВ «Град» 19 разів.

Крім того, в прес-центрі АТО повідомили, що, згідно з оперативними даними, терористи від своїх кураторів отримали наказ за всяку ціну взяти Дебальцеве і спровокувати наших військових. Для цього, ще вчора злочинці планували обстріляти місто Донецьк.

У той же час інтенсивність обстрілів позиції сил АТО дещо зменшилася на Луганському та Донецькому напрямках, наголошується в повідомленні. Так, бойовики в основному вели обстріл зі стрілецької зброї і гранатометів. Постраждали від мінометного вогню Тошківка, Дослідне і Новотошківське.

На Маріупольському напрямку двічі з танків злочинці вели вогонь по селищу Широкіно.

В цілому ж, за інформацією прес-центру, за добу так званого перемир'я терористи 112 разів завдавали вогневі удари по силам антитерористичної операції. Наші військові вогонь відкривали тільки у відповідь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: