У МЗС Німеччини пообіцяли допомогу Україні, але у разі миру

Читать на русском

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр пообіцяв допомогу Україні в разі припинення вогню на Донбасі, пише «Слово і Діло» з посиланням на DW.DE.

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр наполегливо закликав усі сторони збройного конфлікту на сході України дотримуватись режиму припинення вогню, який  вступив у силу сьогодні опівночі, 15 лютого.

«Якщо ми згаємо цей шанс, то наступного шансу розрядити конфлікт ще довго не буде», - заявив Штайнмаєр. Він нагадав, що «високу ціну» вимушені сплачувати насамперед мирні жителі охопленого війною регіону.

А також підкреслив, що ФРН готова надати допомогу для моніторингу режиму припинення вогню, який повинна здійснювати ОБСЕ.

«Якщо перемир'я будуть поважати, ми також візьмемо на себе відповідальність», – підсумував він.

Між тим, в організації з безпеки та співробітництва в Європі пояснили, що не готові допомагати сторонам конфлікту на Донбасі в питанні нагляду за державним кордоном: у спостерігачів немає на це прав і, до того ж, це занадто ризиковано.

Нагадаємо, в результаті переговорів «нормандської четвірки» у Мінську підписано документ по комплексу заходів щодо врегулювання ситуації на основі Мінських домовленостей. Так припинення вогню має розпочатися сьогодні, 15 лютого. Війська та важке озброєння буде відведено від теперішньої лінії розмежування.

Зазначимо, Президент України Петро Порошенко заявив, що у разі порушення режиму «тиші», на території усієї України буде введений воєнний стан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: