Саакашвілі закликав США надати Україні оборонну зброю

Читать на русском

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі закликав Білий Дім надати Україні оборонну зброю.

Про це він сказав в ніч на неділю під час прямого включення на американському центральному телеканалі CNN, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Новий регіон».

«Це абсолютно критично», – зазначив Саакашвілі у відповідь на запитання ведучого, чи може Президент Обама використовувати можливість надання Україні оборонної зброї.

А також додав, що і Хілларі Клінтон, і сенатор Маккейн, і новий міністр оборони США Ештон Картер підтримують ідею допомоги українцям летальною зброєю. «Утворюється консенсус в цьому питанні», – підкреслив Саакашвілі і зазначив, що остаточне рішення все ж залишається за Білим Домом.

Крім того, колишній грузинський лідер повідомив, що мова йде не про наступальну компоненту, а саме про оборонне озброєння, яке дозволить краще «контролювати просування російських військ» і визначати місця ведення ракетно-артилерійського вогню по українській стороні.

Нагадаємо, британський політолог Пол Сандерс назвав ряд причин, що стримують США в питанні надання Україні зброї. На його думку, Вашингтон реально оцінює можливі ризики, оскільки тиск на Росію через Україну може мати зворотний ефект.

Зазначимо, раніше «Слово і Діло» проілюструвало, хто саме активно виступав за озброєння нашої держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: