Ярош: «ПС» залишає за собою право не дотримуватися перемир'я (оновлено)

Читать на русском

Народний депутат та лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош вважає, що домовленості, досягнуті зустріччю «нормандської четвірки» в Мінську не мають для бійців його добровольчого корпусу жодної юридичної сили, тож підрозділ продовжить виконувати завдання в зоні АТО відповідно до власних оперативних планів.

Про це депутат написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«ПС вважає, що будь-які домовленості з проросійськими терористами не мають жодної юридичної сили, протирічать існуючій Конституції України, а отже їх виконання не є обов'язковим для громадян. Тому, у випадку якщо ЗСУ отримають наказ на відвід важкої техніки та артилерії і невідкриття вогню, ДУК ПС залишає за собою право продовжити активні бойові дії згідно власних оперативних планів, до повного звільнення українських земель від російської окупації», – категорично заявив політик.

Також він розкритикував пункт 10 Мінської угоди, в якому йдеться про «роззброєння незаконних формувань». «Ми сподіваємося, що представники Президента України, працюючи над цими матеріалами, не мали на увазі ДУК ПС та інші «нестатусні» українські підрозділи. Бо будь-які спроби так званого розброєння українських патріотів будуть дестабілізовувати ситуацію всередині держави та грати на руку Путіну і державі-агресору – Росії», – зазначив Ярош, попередивши, що «Правий сектор» опиратиметься таким спробам «усіма доцільними методами».

Крім того, Дмитро Ярош висловив власні думки стосовно того, яку тактику українським збройним силам варто обрати на Дебальцевській дузі. На думку лідера «ПС», тактика утримання об'єктів будь-якою ціною є хибною – необхідний постійний маневр силами і засобами. Наразі українським військовим варто звузити лінію фронту, а у випадку загрози реального оточення – відвести сили в район Світлодарськ – Луганське – Миронівський.

«Чому там не був підготовлений укріпрайон за декілька місяців відносного затишшя – незрозуміло. Виглядає, що Генштаб не зробив належних висновків із поразки під Іловайськом...», – додав Ярош.

Негайно на небажання приймати Мінські домовленості Ярошем відреагував позаштатний радник Президента України Олег Медведєв. Він пригрозив лідеру «Правого сектора» арештом.

«Сподіваюся, що це лише піар Яроша і контр-піар для України. Буде «звіздіти», напевно, сьогодні на російських каналах. Краще, якщо він це право так і залишить при собі. Інакше держава повинна згадати і про свої права...», – написав Медведєв у себе в Facebook.

Нагадаємо, депутат свого часу пообіцяв, що поїде з Києва на фронт у випадку активізації військових дій на сході – і поки що свого слова дотримує.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: