Шокін хоче почути, чим займалися прокурори під час Майдану

Читать на русском

Генеральний прокурор України Віктор Шокін незадоволений станом розслідування злочинів, скоєних проти учасників мирних акцій протесту в 2013-2014 рр.

Про це він заявив в ході наради з прокурорами обласного рівня та військової прокуратури, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

Зокрема, Шокін поставив перед обласними прокурорами завдання в максимально стислі терміни досягти «законного і якісного результату в розслідуванні кримінальних проваджень, що стосуються подій Революції Гідності, розслідування корупційних злочинів, а також злочинів, скоєних колишніми високопоставленими чиновниками».

Згідно з повідомленням, для досягнення максимальної ефективності та результативності в розслідуванні відповідних кримінальних злочинів генеральний прокурор також доручив обласним прокурорам у тижневий термін провести відповідні перевірки ролі кожного підлеглого прокурора в період подій, які відбувалися на Майдані.

«Потрібно у кожному окремому випадку провести службове розслідування щодо ролі працівників обласних і інших прокуратур за весь період Революції Гідності. Перевірте усіх, хто можливо був причетний до переслідувань. Ніхто не повинен уникнути відповідальності. В першу чергу виявити осіб з числа керівників обласного рівня, а не «стрілочників»,  зазначив Шокін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: