Яценюк каже, що без військової підтримки Заходу миру на Донбасі не буде

Читать на русском

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк упевнений, що Росія буде виконувати досягнуті Мінські домовленості тільки у випадку істотного збільшення військових можливостей України.

Про це глава уряду сказав в інтерв'ю CNN, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабміну.

Зокрема, Яценюк заявив, що Україні потрібні «реальні і відчутні гарантії, як виконати Мінські домовленості». «Які гарантії є сьогодні для України? Підпис російського президента або російських агентів? Це не дасть нам ніяких реальних гарантій. Найкраща гарантія – щоб Україна була стійкою і сильною країною, яка може себе захистити», – заявив прем'єр.

«Це включатиме все, що покращить та збільшить військову потужність України, її економічну потужність і зробить Україну сильною державою», – додав Яценюк.

За його словами, тільки в разі підтримки західних партнерів і збільшення військових можливостей України, Росія почне виконувати Мінські домовленості.

Разом з тим, він нагадав, що у вересні минулого року в Мінську вже були підписані домовленості. «Український Президент і уряд зробили все, щоб виконати їх. Але Росія, як завжди, ці домовленості порушила»,  зазначив Яценюк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: