Порошенко має сумніви щодо виконання Мінських домовленостей

Читать на русском

Виконання Мінських домовленостей російською стороною під сумнівом.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, перебуваючи у навчальному центрі Національної гвардії в Нових Петрівцях, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Я хочу, щоб ні у кого не було жодних ілюзій. І щоб я не здавався наївною людиною. Нам до миру ще ой як далеко, і твердої упевненості, що умови миру, які підписані в Мінську, твердо будуть виконуватися, немає ні в кого», – заявив Порошенко.

Однак він сподівається, що досягнуті домовленості призведуть до політичного врегулювання ситуації на сході України. «Вчора в Мінську... нам вдалося досягти домовленості, яка дає надію, що події на Донбасі з гарячої стадії нарешті перейдуть у стан політичного врегулювання», – зазначив Президент.

«Є надія, що відтепер все-таки ситуація піде шляхом деескалації, припинення вогню, відведення важкого озброєння і саме цей шлях, я сподіваюся, приведе нас до миру», – додав Порошенко.

За словами Президента, до Мінська Росія хотіла приїхати господарем і саме тому останніми днями активно атакували українські позиції на Донбасі.

«На жаль, ці жорстокі атаки продовжуються і після підписання. Для чого це робиться? Щоб зламати нашу оборону, і щоб тоді приїхати до Мінська господарем становища. Але цей план так і залишився фантазією завдяки вам і десяткам тисяч захисників Вітчизни», – сказав Президент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: