Аби впоратися з децентралізацією, Зубко пошле своїх людей «в народ»

Читать на русском

Міністр регіонального розвитку та будівництва Геннадій Зубко створить в уряді окремий структурний підрозділ, основним завданням якого буде робота зі сприяння децентралізації в регіонах.

Про це він заявив на нараді з представниками міст районного значення, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Insider».

Урядовий представник з питань децентралізації буде в кожному регіоні України, зазначив Зубко. «Ми приймаємо рішення зараз, в кожній області ми зробимо уповноваженого представника уряду, який буде займатися саме питаннями алгоритму проведення децентралізації», – сказав міністр.

До функцій цього представника належатиме забезпечення зв'язку між органами місцевого самоврядування та центральною владою. Кандидатури на цю посаду через Асоціацію міст України можуть подавати і самі місцеві громади.

Завершення процесу передачі частини владних повноважень із центру на місця планується вже до кінця 2015 року. Таку обіцянку Геннадія Зубка 3 лютого зареєструвало «Слово і Діло». Кількома місяцями раніше міністр також пообіцяв внести відповідні зміни до Конституції – з тим, щоб легалізувати права місцевих органів влади на найвищому законодавчому рівні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: