Береза розповів, коли Україна почне відводити свої війська

Читать на русском

Відведення українських військ і важкого озброєння можна здійснювати тільки після того, як спостерігачі ОБСЄ підтвердять факт відступу підрозділів Російської Федерації.

Про це в ефірі програми «Право на владу» заявив народний депутат від «Народного фронту», голова підкомітету Комітету з питань національної безпеки і оборони Юрій Береза, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «НФ».

На думку політика, відводити важку техніку і артилерію, згідно Мінських домовленостей, українські війська зможуть тільки після того, як місією ОБСЄ буде підтверджено відвід на домовлені позиції російських військових підрозділів.

«Підкреслюю: саме російських військ на ті позиції, про які було домовлено у Мінську», – уточнив Береза.

Нардеп пояснив, що протягом трьох діб, що передували переговорам у Мінську, на всіх блок-постах в Донецьку бойовиків замінили кадрові військові російської армії. «І все це «м'ясо» було кинуто, в тому числі, на штурм Дебальцевого, де вони, перепрошую, гинули, як собаки, яких кинули на знищення», – заявив він.

Саме тому, на переконання Берези, відведення військ з української сторони може початися тільки тоді, коли місією ОБСЄ буде підтверджено, «що Росія відступила».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: