АТО: ситуація на сході України станом на 13 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 6:40 13 лютого 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір» та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Напрямки обстрілів

Протягом минулої доби незаконні збройні формування 69 разів обстрілювали позиції сил АТО. Терористи 12 разів застосовували артилерію, 26 разів міномети, 14 - реактивні системи залпового вогню, 5 разів танки.

За інформацією прес-центру АТО, запеклі протистояння і надалі продовжуються на Дебальцівському напрямку. Найбільше від ударів ворога постраждали Дебальцево, Чернухіно, Камянка. Бойовики тричі штурмували наші позиції поблизу цих населених пунктів.

На Донецькому напрямку вогонь вівся по Водяному, Авдіївці, Пєскам. Активізувались бойовики і на Маріупольському напрямку протягом вчорашнього дня. З гродів було обстріляне Первомайське, а під вогонь артилерії потрапили Миколаївка та Чермалик.

Пізно увечері декілька районів міста Луганська піддались артилерійському обстрілу. Як повідомляють користувачі соцмереж, що стали очевидцями цих подій, постраждали Східний квартал і район Медичного університету.


Дії українських сил

Кабінет міністрів України виділив 5 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків обстрілу та на допомогу родинам постраждалих внаслідок обстрілу міста Краматорська.

Радник глави міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що згідно з домовленістю в Мінську, полонених українців повинні звільнити до 5-6 березня.

Народні депутати не підтримали у першому читанні законопроект № 1268 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо встановлення відповідальності за безпідставну відмову або незаконне надання статусу учасника бойових дій)". За відповідне рішення проголосували лише 166 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Інфраструктура

У ході безперервних артобстрілів Авдіївки Донецької області бойовиками пошкоджено близько 10 об'єктів, у тому числі 2 дитячі садки та школа. В результаті попадання снарядів зруйновані і пошкоджені житлові будинки та соціальні об'єкти по вулицях Комунальна, Гагаріна, Карла Маркса, 9 квартал і іншим.


ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: