У Європарламенті вважають, що Олланд і Меркель принесли Україну в жертву

Читать на русском

Заступник президента Європарламенту Ришард Чарнецький вважає, що Ангела Меркель і Франсуа Олланд пожертвували Україною заради інтересів власних країн.

Таку думку він висловив кореспонденту «УНІАН», коментуючи досягнуті домовленості, пише «Слово і Діло».

«Меркель з Олландом, без участі ЄС і відстоюючи економічні інтереси своїх держав, пожертвували Україною. Цей світ однозначно вигідніше Москві, ніж Києву, бо де-факто політично санкціонує досягнення РФ», – сказав він.

А також додав, що Мінські домовленості не можна вважати перемогою України. «Це не перемога України. Думаю, що сьогодні більше радіють у Москві, ніж у Києві», – зазначив він.

На його думку, Європа хоче мати спокій за всяку ціну, і цього вдалося досягти, в той час як українські високопосадовці намагаються зараз «робити хорошу міну при поганій грі».

Крім того, Ришард Чарнецький вважає, що бойовики не зупиняться на вже досягнутих рубежах і рано чи пізно продовжать наступ.

«Якщо хтось вірить, що сепаратисти не захочуть жодної сотки або гектара української землі, то помиляється», – сказав заступник президента Європейського парламенту.

Нагадаємо, після 15 годин переговорів контактна група з лідерів країн України, Німеччини, Франції та Росії підписала документ про комплекс заходів, спрямованих на імплементацію вересневих Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: