Чорновол вважає, що «Самопоміч» не голосує за закони заради піару

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Народного фронту» Тетяна Чорновол поскаржилася, що депутати парламентської фракції «Самопомочі» вже третій день поспіль не голосують за «важливі» законопроекти.

Про це вона написала у своєму блозі на «Українській правді», інформує «Слово і Діло».

«Мені попався екземпляр «чорного піару» – газетка, в якій «Самопоміч» пов'язували з Коломойським. Якщо тоді ці звинувачення і були безпідставними, то зараз Коломойський точно радіє з поведінки «Самопомочі», – заявила депутат.

Зокрема, сьогодні, за словами Чорновол, «Самопоміч» знову не захотіла повертатися до розгляду урядового законопроекту № 1839 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення захисту майнових прав акціонерів», який на думку нардепа, дає можливість повернути державі контроль над «Укрнафтою».

«У «Самопомочі» є зауваження? Чудово! Саме тому було запропоновано прийняти його за основу з наступним урахуванням зауважень і пропозицій. Однак «Самопоміч» три дні поспіль провалювала голосування», – говорить Чорновол.

Зі слів депутата, в «Самопомочі» хочуть голосувати виключно «за свій досконалий законопроект».

«А що, попрацювати над урядовим – не царська справа? Цікаво, що в «Самопомочі» вважають своїх депутатів єдиними професійними та досвідченими експертами в цій країні. Тоді у мене питання: чому категорично відмовилися піти працювати в уряд у цей складний для країни час або взяти на себе відповідальність за призначення і роботу окремих міністрів?», – звернулася до колег по коаліції Чорновол.

Політик також зазначила той факт, що фракція «Самопомочі» не проголосувала за проект Закону «Про забезпечення права на справедливий суд», що все ж не завадило народним обранцям прийняти відповідний документ і таким чином розпочати в Україні судову реформу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: