Український МЗС звинуватив у зриві євроінтеграції Євросоюз

Читать на русском

Міністерство закордонних справ, очільник якого Леонід Кожара за останній рік озвучив 4 гучних обіцянки щодо євроінтеграції України і не виконав жодної, звалює провину за провал підписання угоди про асоціацію на Євросоюз і висловлює надію на відновлення процесу євроінтеграції, правда за участі Російської Федерації.

Провал обіцянок Кожари вирішити всі проблеми, необхідні для підписання угоди про асоціацію, у вересні, підписати сам договір у листопаді, відповідно, домогтися безвізового режиму з країнами ЄС, - все це внаслідок недостатньої уваги з боку партнерів по ЄС і міжнародних фінансових інститутів.

"Потреби України, пов'язані з імплементацією масштабних зобов'язань, передбачених Угодою про асоціацію, а також труднощі початкового етапу функціонування зони вільної торгівлі з ЄС сьогодні не отримали належної уваги з боку наших партнерів", - йдеться в заяві МЗС України, оприлюдненій прес-службою.

У МЗС зазначили, що розраховують на продовження предметного діалогу з ЄС із залученням до переговорів представників Російської Федерації.

Зокрема, такий діалог повинен пройти в рамках саміту «Східного партнерства», на якому раніше планувалося підписання угоди.

"Слово і діло"

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: