АТО: ситуація на сході України станом на 12 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 6:40 12 лютого 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір» та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Напрямки обстрілів

За підсумками доби Дебальцівський напрямок і надалі залишається найгарячішою точкою на Сході України. Саме місто вчора терористи обстріляли 14 разів з градів та артилерії. В населеному пункті зруйнована інфраструктура, та житлові будинки.

Активізувались бойовики і на Маріупольському напрямку. Зокрема, протягом вчорашнього дня вони двічі обстріляли селище Чермалик.

Крім того, у середу, 11 лютого, внаслідок обстрілу Донецька снаряди влучили в автостанцію «Центр» у Ворошиловському районі. Вибухом знищено навіси над посадковою платформою, торгові павільйони і магазини на самій автостанції. За попередніми даними, загинув водій автобуса та троє людей. Кілька осіб були поранені.

За інформацією із соціальних мереж, обстрілу бойовиків також піддалась 20 лікарня, розташована в Донецьку на вулиці Артема. недалеко від залізничного  вокзалу. За деякими даними, горить лабораторія, реанімація.


ОБСЄ

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в щоденному звіті повідомили про втечу 340 увязнених з колонії м. Чернухіно (Луганська область).

Дії українських сил

Влада Краматорська оголосила 12 лютого Днем жалоби за загиблими під час обстрілу. 

У результаті багатоходової спецоперації контррозвідка СБУ зірвала злочинні плани російських спецслужб ліквідувати Іллю Богданова – колишнього офіцера ФСБ, який у липні 2014 року перейшов на українську сторону та у складі одного з добровольчих батальйонів бере участь у бойових діях на Сході нашої держави, разом з іншими героями захищав Донецький аеропорт.

Втрати

У бою під селищем Саханка поблизу Маріуполя в середу загинув боєць «Азова» Дмитро Коряк з позивним «Брат».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: