АТО: ситуація на сході України станом на 11 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 6:40 11 лютого 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір» та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Напрямки обстрілів

Протягом минулої доби незаконні збройні формування понад 70 разів вели вогонь по українським позиціям.

Понад 20 разів злочинці обстрілювали населенні пункти на Луганському напрямку. Найбільш постраждали Щастя, Тошківка, Вільхове, Станиця Луганська.

Українські війська, після проведення успішних тактичних дій на Маріупольському напрямку зачистили від бойовиків населені пункти Широкіне, Павлопіль, Лебединське та Піщевик.

Напружена ситуація залишається навколо Дебальцево. Ворог двічі обстріляв місто з ГРАДів. Під вогонь артилерії також потрапили Чернухіно, Санжарівка, Малоорлівка, Луганське, Попасна.

Крім того, вчора, близько 12.30 терористами був нанесений вогневий удар по місту Краматорську. По інформації губернатора Донецької області Олександра Кіхтенка, бойовики використали касетні боєприпаси. 18 ракет було випущено по житловим кварталам міста, що 14 – в район аеродрому.

Прес-офіцер штабу "М" Дмитро Чалий повідомив про те, що вчора ввечері позиції сил АТО були атаковані в районі Маріуполя.

Дії українських військових

Cлужба безпеки України оприлюднила чергові доказ того, що артилерійський обстріл житлових кварталів Донецька здійснюють бойовики терористичної організації т.зв. «ДНР». Про це свідчать перехоплені контррозвідкою Служби телефонні розмови двох представників так званого «министерства государственной безопасности» незаконних воєнізованих формувань з позивними «Птіца» та «Пєнза».


Втрати

Згідно з повідомленням Донецької ОДА, станом на 19:15 10 лютого кількість жертв внаслідок обстрілу в Краматорську становить 12 осіб. Водночас прес-служба РНБО заявила про 15 загиблих.

При спробі прориву у Дебальцеве на фугасі підірвався автомобіль, в якому був начальник УМВС у Львівській області Дмитро Загарія. За уточненою інформацією, Загорія живий, так само, як і командир батальйону «Львів» Ігор Вольський, який їхав з ним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: