У Кабміні не захотіли показати, як проходив перевірку Яценюк

Читать на русском

В Кабінеті міністрів України не змогли показати документи, що підтверджують проходження антикорупційної і люстраційної перевірок прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Арсеній Яценюк не доніс до місця роботи – в Секретаріат КМУ – документи, що підтверджують ці перевірки. Таку відповідь надав Кабінет міністрів на інформаційний запит «Українських новин», пише «Слово і Діло».

Як зазначається, у Кабміні не змогли дати відповідь на запитання: ким і коли проводилися перевірки, у якому складі збиралися комісії і за якою методологією перевіряли, та за який період часу проводилися перевірки і чи включалися в число перевірених осіб члени сім'ї Яценюка. Також залишаються неоприлюдненими і висновки результатів перевірок.

Всі ці дані повинні міститися в самому документі про проходження перевірки, який держслужбовець надає за місцем роботи.

«За наявності такого документа у відділі кадрів надати всі вищеперелічені дані не складає жодних труднощів», – зазначає видання.

У Департаменті інформації та комунікацій КМУ відповіли, що не можуть оперативно знайти запитані дані і заявили, що на розгляд цього питання їм потрібно 20 днів.

«Враховуючи норми чинного Указу Президента №547/2011, персональну відповідальність за відповіді на інформаційні запити КМУ несе прем'єр-міністр. Який, виходить, не може знайти результати власної ж перевірки протягом передбачених законом 5 днів», – пише видання.

Нагадаємо, 28 січня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк публічно повідомив, що пройшов антикорупційну та люстраційну перевірки. При цьому він заявив, що його перевірка тривала протягом 20 днів, а її результати були спрямовані в ГФС. Також він закликав усіх членів Кабміну пройти подібні перевірки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: