Голови Чорнухиного і Троїцького покинули людей у блокаді

Читать на русском

Населені пункти Чорнухине та Троїцьке Попаснянського району Луганської області заблоковані через бойові дії, евакуювати людей неможливо.

Керівники населених пунктів покинули людей і втекли на окуповані бойовиками території. Про це повідомляє прес-служба голови Луганської ОДА Геннадія Москаля, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Тиждень.ua».

«Два населених пункти на підконтрольній українській владі території Луганської області – Чорнухине і Троїцьке (Попаснянський район) – куди раніше можна було заїхати тільки через Дебальцеве Донецької області, внаслідок бойових дій опинилися повністю відрізаними від зовнішнього світу», – йдеться у тексті.

Як зазначає прес-служба, керівники населених пунктів, депутати та чиновники втекли до окупованого Алчевська, а люди залишились без допомоги.

«Люди під постійними обстрілами залишилися без жодної допомоги. Протягом минулого тижня уповноважені особи Генштабу вели переговори з бойовиками про надання гуманітарного коридору для вивезення з Чорнухиного мирного населення. Були досягнуті домовленості про відкриття коридору на сьогодні (10.02)», – додали у тексті.

«О 7:00 ми виїхали із Сєверодонецька до Чорнухиного, але доїхали тільки до перехрестя на Миронівський (Донецька область), що за 15 км від Дебальцевого. Зараз тут стоїть останній блокпост українських силовиків, який контролюється бійцями УМВС у Донецькій області», – повідомили у прес-службі з посиланням на слова самого Москаля.

У прес-службі додають, що автотраса постійно обстрілюється «Градами» та артилерією, поруч горять квартали Світлодарська. Таким чином, Чорнухине й Троїцьке повністю заблоковані, евакуювати людей звідти можливо тільки в сторону так званої ЛНР.

«Зараз селяни, які можуть пересуватися самостійно, пішки залишають Чорнухине і йдуть у сторону окупованих територій. В січні ми ще привозили в Чорнухине пенсію й просили людей виїжджати в безпечні місця, оскільки ситуація постійно загострювалася», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора з'явилась інформація про те що російська авіація завдала удару по позиціях Збройних сил України в передмісті Дебальцевого. Однак спікер АТО Андрій Лисенко спростував дану інформацію, додавши, що «там зараз нельотна погода».  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: