Новим генпрокурором замість Яреми може стати Шокін

Читать на русском

Чинний заступник генерального прокурора Віктор Шокін може зайняти пост глави ГПУ. В ході засідання фракції БПП Президент України Петро Порошенко запропонував парламенту призначити на пост генпрокурора Шокіна.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Українську правду».

Як відомо, у червні Віталій Ярема призначив заступниками Анатолія Матіоса, Олексія Баганця та Віктора Шокіна. Крім цього, в 2005 році саме Шокіну, який курував слідство в Генпрокуратурі, приписували порушення кримінальних справ проти Бориса Колесникова та Ігоря Коломойського.

Проте, дана кандитатура вже зараз викликає сумніви у деяких депутатів. Приміром, Єгор Соболєв не бачить на посаді генпрокурора Шокіна.

«Вихованець системи не змінить систему. Тим більше, таку продажну і прогнилу, як ГПУ. Через відкритий конкурс ми повинні привести на посаду генпрокурора людину, яка ненавидить корупцію. І Генпрокуратуру в її нинішньому вигляді», – написав політик на своєму Facebook.

У той же час, народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко не має заперечень і готовий підтримати кандидатуру Шокіна на пост глави ГПУ. Про це він теж зазначив на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, що вчора, 9 лютого 2015 року генеральний прокурор Віталій Ярема все ж написав заяву про відставку.

Раніше, 3 лютого нардеп Єгор Соболєв заявив, що у Верховній Раді вже є 128 підписів депутатів за відставку генерального прокурора Віталія Яреми.

Матеріали по темі:

Відставка Яреми та зняття недоторканності: що обіцяють українцям депутати

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: