Експерт: Квіташвілі не бачить і не знає проблем МОЗу

Читать на русском

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі не бачить і не чує проблем, які є в системі МОЗу.

Про це повідомив президент Асоціації психіатрів Семен Глузман, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами експерта така ситуація спричиняє відтік кадрів за кордон, адже не бачать перспективи залишатись в Україні.

«Коли активізувався Майдан, мені казали, що кількість осіб, бажаючих подати документи, скоротилося. А зараз - різко підвищилася. І не через війну, це було ще до цієї останньої хвилі мобілізації. Це пов’язано із відсутністю перспектив всередині країни. І насправді, хочуть поїхати не дебіли. Їм створили там гарні умови. Ми, напевно, повинні гордитися тим, що наших запрошують», - пояснив він.

Через хаос, який відбувається в системі Міністерства охорони здоров’я, більшість професійної міграції стосується саме працівників медичних закадів.

«Емоційний патріотизм – це добре, але емоції поступово згасають, а коли люди бачать, хто у нас міністри, і як вони себе поводять... Лікарів це стосується особливо, адже системна хвороба є дуже глибинною», – зауважив Глузман.

Експерт додає, що якщо така ситуація продовжуватиметься, то кількість молодих лікарів буде скорочуватись. Новий міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі не бачить і не чує проблем, які є в системі МОЗу, каже Глузман.

«Я, по своєму профілю, – по психіатрії бачу, що Квіташвілі не чує і не бачить. Його оточили. У нас є загальні знайомі, в тому числі, у Грузії, і вони мені щось розповідають. І вони кажуть, що він розгублений і йому самотньо. Тоді, я вважаю, йому потрібно їхати і робити харакірі. Може це і не його провина, може це провина прем’єра або президента. Але треба казати про це вголос», - резюмував лікар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: