АТО: ситуація на сході України станом на 10 лютого

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 6:40 10 лютого 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір» та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Напрямки обстрілів

Протягом минулого дня злочинці 80 разів обстрілювали позиції українських військових.

Найбільш гаряче було на Дебальцівському напрямку. Тут злочинці використовували практично усі види зброї. З градів, артилерії та танків ворог 6 разів наносив удари по Чернухіно, 4 рази по Санжарівці. Також під удари потрапили Попасна, Луганське, Міус.

Свій основний удар терористи зосередили на самому місті Дебальцево. 5 разів ворог бив по місту з артилерії і стільки ж разів із ГРАДів.

Стабільне нарощування активності обстрілів ворога фіксується і на Луганському напрямку. Тричі з градів обстріляли селище Кримське, двічі Новотошківське.

Дії українських військових

9 лютого суд визнав винним старшого солдата Національної гвардії України з Чернігова в державній зраді і засудив його до 9 років позбавлення волі.

Служба безпеки України затримала в районі Волновахи активного учасника терористичної організації т.зв. «ДНР» - коригувальника артилерійського вогню бандформування «Оплот».

Контррозвідка СБУ встановила, що саме за розвідувальною інформацією, яку передала терористам ця особа, 25 та 29 січня ц.р. незаконні збройні формування здійснили обстріл з артилерії та систем залпового вогню по військовій техніці сил АТО та мирних населених пунктах.


Крім того, СБУ упередила вчинення терористичного акту в Харкові. Зокрема, у ніч з 6 на 7 лютого ц.р. затримані зловмисники готувалися підірвати та підпалити адміністративну будівлю Об’єднаного військового комісаріату Московського та Київського районів Харкова.

Втрати

За даними ООН, число загиблих на Донбасі дітей з березня 2014 р. досягло 59 осіб. Ще 153 були поранені. 

За повідомленням прес-служби МВС України в Донецькій області, вчора, під час артилерійського обстрілу на одній із станцій в Донецькій області загинули троє залізничників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: