КПУ, «Батьківщина» і ПР – найбільш безвідповідальні парламентські партії

Читать на русском

Комуністична партія України, ВО «Батьківщина» та Партія регіонів мають найвищий показник безвідповідальності серед представлених у Верховній Раді політичних партій, повідомляє «Слово і Діло». Рейтинг безвідповідальності у КПУ і «Батьківщини» становить 22%, у ПР - 21%.

Дві інші парламентські партії значно відстають від лідерів рейтингу: у партії УДАР показник безвідповідальності - 10%, у ВО «Свобода» - 6%.

«Низький рівень безвідповідальності двох останніх партій пов'язаний в першу чергу з порівняно недовгою присутністю їх в українській політиці, зокрема - у парламенті, тобто більшість обіцянок їхніх представників знаходяться в процесі виконання», - зазначає головний редактор порталу «Слово і Діло» Влад Решетняк.

За кількістю невиконаних обіцянок з великим відривом лідирує Партія регіонів - 2473. Приблизно в десять разів менше невиконаних обіцянок у «Батьківщини » - 235.

68 обіцянок не вдалося виконати представникам КПУ, 41 - «Свободи», 40 - УДАРу.

У той же час, кількість виконаних обіцянок у ПР також найбільша серед парламентських партій - 2579 (у «Батьківщини» їх 269, у «Свободи» - 94, у УДАРу - 39, у КПУ - 31).

Рейтинг розрахований як співвідношення невиконаних обіцянок усіх представників політичної сили до загальної кількості обіцянок, даних членами цієї партії.

Повний рейтинг безвідповідальності політичних партій України - на відповідній сторінці порталу «Слово і Діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: