ПР відмовилася від асоціації з ЄС заради європейського майбутнього України

Читать на русском

Фракція Партії регіонів звернулася до Президента Віктора Януковича, прем'єра Миколи Азарова і спікера ВРУ Володимира Рибака з пропозицією тимчасово відкласти підписання угоди про асоціацію з ЄС.

«Останнім часом процес навколо підписання Угоди про асоціацію все частіше нагадує знайоме в радянський час явище, коли іноді діяли за принципом «мета виправдовує засоби», до відповідної дати авральними темпами за будь-яку ціну намагалися досягти потрібного результату. Ми не маємо права діяти за таким принципом», - йдеться в заяві партії, розміщеній на її офіційному сайті.

У ПР зазначають, що зовнішня політика повинна формуватися на основі національної вигоди і прагматизму, а в даних умовах на перший план виходять показники торгівлі з Російською Федерацією, адже за період з січня по вересень 2013 року товарооборот між країнами зменшився на 5,7 млрд. дол., або на 17%.

У своїй заяві Партія регіонів також вкотре розкритикувала опозицію за «маніпулятивний» підхід у вирішенні питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко і зазначила, що «відповідальна влада у своїх діях керується інтересами суспільства, а не окремих злочинців».

При цьому в ПР тимчасову відмову від підписання угоди про асоціацію з ЄС аргументували висновками економічних експертів, крім того, пославшись на те, що в секретаріат фракції нібито надходять листи від керівників підприємств і пересічних громадян, у яких звучить стурбованість у зв'язку з можливим підписанням цієї угоди.

Незважаючи на все вищесказане в партії підкреслюють, що Україна завжди була, є і буде невід'ємною частиною європейської спільноти, а також закликають опозицію відмовитися від спекуляцій на цю тематику «заради європейського майбутнього України».

Нагадаємо, що підписати угоду про асоціацію з ЄС у листопаді 2013 року раніше обіцяли Президент Віктор Янукович, прем'єр Микола Азаров, спікер Володимир Рибак, віце-прем'єр Юрій Бойко, міністр закордонних справ Леонід Кожара і низка народних депутатів від ПР.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: