АТО: ситуація на сході України станом на 9 лютого (оновлюється)

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 6:40 9 лютого 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір» та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Напрямки обстрілів

Протягом останньої доби, бойовики 71 раз обстріляли армійські позиції з «ГРАДІВ», артилерії, танків та мінометів.

Найбільш напружена ситуація вже вкотре фіксується на Дебальцівському напрямку. В цьому районі фіксується накопичення ворожої техніки зі сторони Стаханова та Сніжного.

Певна активізація обстрілів спостерігається і на Луганському напрямку. Вцілому по напрямку зафіксовано 18 обстрілів. На Донецькому напрямку найбільше постраждало селище Піски. Бандити 6 разів вели вогонь по населеному пункту.

Ввечері 8 лютого, у Донецьку пролунав сильний вибух. За попередньою інформацією, вибух стався у Куйбишевському районі, де знаходяться склади з підривними речовинами «ДНР».


Дії українських військових

У рамках заходів з охорони стратегічно важливих об’єктів співробітники СБУ затримали двох диверсантів, які планували підірвати залізничну колію на ділянці «станція ім. А.Алімова» - «Запоріжжя-2».


Під час обшуку орендованої зловмисниками квартири оперативники вилучили гранати із запалами, три тротилові шашки (вагою 400 грамів кожна), план-схему міста, карти з позначками автомобільних та залізничних доріг Запоріжжя.

Втрати

За минулу добу на Донбасі загинули 12 українських військових, ще 24 бійця отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: