АТО: ситуація на сході України станом на 7 лютого (оновлюється)

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 8:40 7 лютого 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір» та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Напрямки обстрілів

Протягом ночі з 6 на 7 лютого ворог 29 разів обстріляв позиції українських військ та мирні населені пункти.

Найбільший натиск ворога спостерігається на на Дебальцівському напрямку. З “Градів” терористи чотири рази вели вогонь по Попасній та Новій Григоровці, останнє двічі зазнало обстрілу з мінометів. Також з мінометів злочинці обстріляли південно-східні околиці Дебальцеве та Санжарівку.

На луганському напрямку з БМ-21 “Град” злочинці обстріляли Новотошківське та Щастя, з мінометів - селище Нижньотепле, з артилерії - тричі Трьохізбенку, а також Новотошківське.

На донецькому напрямку з реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град” бандити поливали вогнем Красногорівку та Свободне.

У напрямку Маріуполя мінометного обстрілу зазнало селище Черненко. Крім цього бандити зі стрілецької зброї обстріляли Чермалик, а з реактивних систем залпового вогню та мінометів Гнутово.

Дії українських військових

Служба безпеки України на одному з етапів багатоходової спецоперації знешкодила міжрегіональну організовану злочинну групу, яка постачала диверсантам вогнепальну зброю та вибухівку для вчинення терористичних актів в Одесі.

Крім того, у Луганській області співробітники СБУ затримали голову виборчої комісії з проведення так званого «референдуму» в Сєвєродонецьку у травні 2014 року.

Евакуація

Протягом вчорашнього дня з Дебальцевого та декількох населених пунктів розташованих поруч вивезли 753 людини, серед них 83 дитини та троє людей, які не могли пересуватися самостійно.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: