Балута за 11 місяців роботи провалив лише чверть обіцянок

Читать на русском

Ігор Балута був призначений губернатором Харківщини у найбільш непростий для регіону час: на його каденцію припали сепаратистські бунти, захоплення обласної адміністрації, початок та розвиток активних бойових дій у сусідніх Донецькій та Луганській областях, теракти в Харкові.

У зв'язку з цим, основними проблемами, з якими довелося зіткнутися харківському губернатору, стало гарантування безпеки й порядку в регіоні, навала біженців та посилення кордону з Російською Федерацією.

«Слово і Діло» вирішило зробити аналіз того, як чиновник впорався із поставленими завданнями на основі стану виконання його обіцянок.

Пропрацювавши на цій посаді рівно 11 місяців, Ігор Балута роздав 22 обіцянки, що були зареєстровані системою народного контролю «Слово і Діло». 14 з них (тобто 64%) він виконав, 5 – провалив.

Природно, що більшість виконаних обіцянок чиновника стосуються саме безпекових питань. Йому вдалося сформувати батальйони патрульної служби особливого призначення «Харків» і «Слобожанщина», розгорнути мережу блокпостів у регіоні та забезпечити їх функціонування. А 30 грудня, як і обіцяв губернатор, в обласній адміністрації було розглянуто питання військово-патріотичного виховання серед школярів. Як результат – на реалізацію програми було вирішено направити майже 1,5 млн грн.

Не останнє місце у списку виконаних обіцянок Ігоря Балути посіла «соціалка» та питання інфраструктури. «Слово і Діло» констатувало, що серйозних затримок із виплатою пенсій (принаймні, станом на кінець березня 2014 року) в області зафіксовано не було.

Пізніше постраждалим від вибуху у харківському пабі «Стіна» губернатор, як і обіцяв, виплатив матеріальну допомогу, а для регіону домігся компенсації витрат на переселенців із зони АТО.

А от чого, на думку експертів «Слова і Діла», не вдалося губернатору Балуті – так це знизити внутрішньополітичний градус напруги в регіоні. І хоча відкритих сепаратистських мітингів та захоплень адмінбудівель з початку весни у столиці Слобожанщини більше не було, прокурор Харківщини констатував: з липня в області діє терористична організація «Харківські партизани», основна мета яких – пошкоджувати важливі об'єкти господарства, об'єкти оборонного значення, залякувати населення та дестабілізувати громадський порядок.

Так само в пасив чиновника «Слово і Діло» записало обіцянку швидко стабілізувати фінансову ситуацію в регіоні, яку він дав 6 березня минулого року. 24 березня на селекторній нараді було оголошено, що борги із заробітних плат продовжують зростати, а платежі за актами виконаних робіт по держзамовленнях не проходять.

Невдачею завершився і намір Балути опреативно й професійно відшукати винних у замаху на життя мера Харкова Генадія Кернеса. У липні 2014 року, коли підійшов строк перевірки обіцянки, фахівці «Слова і Діла» констатували: кривдників Кернеса так і не знайшли. Більше того, сам міський голова заявив, що у замаху на себе він підозрює того-таки Балуту та очільника МВС Арсена Авакова.

Ще низку обіцянок Ігоря Балути було відправлено в архів через неможливість їх виконання з об'єктивних причин. Так, наприклад, в області почали зводити обіцяні інженерні споруди на кордоні з Російською Федерацією, але на момент звільнення губернатора завершені вони не були. Так само чиновник не встиг завершити ремонт бронетехніки та казарми для підрозділів тероборони.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: