Чи позбавлять Януковича звання президента? Онлайн-трансляція засідання Ради

Читать на русском

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман відкрив пленарне засідання парламенту. У сесійній залі зареєстровано 284 нардепа.

Сьогодні у Верховній Раді депутати планують розглянути законопроект № 1883 «Про позбавлення В.Януковича звання Президента України». Законопроект розробив і подав народний депутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Також парламентарі розглянуть питання ратифікації міжнародних угод, зокрема «Про ратифікацію угоди між Україною та Європейським союзом щодо статусу Консультативної місії Європейського союзу з реформування сектора цивільної безпеки України (КМЄС в Україні) та «Про ратифікацію угоди між урядом Литовської Республіки , урядом Республіки Польща та Кабінетом міністрів України щодо створення спільної військової частини».

Крім того, нардепи планують розглянути проекти постанов № 1312 «Про визнання України юрисдикції Міжнародного кримінального суду по ситуації, яка склалася в результаті триваючої з 27 лютого 2014 збройної агресії Російської Федерації проти України та проведення на території України міжнародних злочинів», а також № 1887 «Заява в Міжнародний кримінальний суд про визнання Україною юрисдикції міжнародного кримінального суду щодо злочинів проти людяності та воєнних злочинів вищими посадовими особами Російської Федерації, які призвели до особливо тяжких наслідків і масового вбивства українських громадян».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: