Крюківський vs Hyundai

Читать на русском

Напередодні чемпіонату Європи з футболу Україною було придбано корейські швидкісні поїзди Hyundai, потужності яких дозволяють долати відстань у 180 км за одну годину.  Це, в свою чергу, мало б значно скоротити час переміщення вболівальників між містами, де проходили матчі, та надалі, як заявляв Віце-прем'єр-міністр - Міністр інфраструктури Борис Колесніков, забезпечувати безперешкодний проїзд громадян, адже протягом шести років планувалося купувати по 20-25 таких експресів щорічно.

Однак вже у першому рейсі потяг зламався і прийшов до пункту призначення із запізненням - вітчизняні колії виявилися непристосованими до сучасних стандартів. Окрім цього, висока вартість квитків спонукала людей надати перевагу вже звичному залізничному транспорту.

Співставивши всі "за" і "проти", Прем'єр-міністр Микола Азаров прийняв рішення, що поїзди Hyundai Україна більше купувати не буде, а оновлення парку проводитиметься за рахунок продукції, випущеної на Крюківському заводі.

Поки що невідомими залишаються строки та кількість одиниць, але все ж цікаво, чи зможе держава підтримати вітчизняного виробника та забезпечити доступність, безпеку і комфорт проїзду у потягах нашого виробництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: