Дніпропетровськ заманюватиме китайських інвесторів петриківським розписом

Читать на русском

Представникам ділових кіл Китаю 18-20 листопада буде презентовано економічний та інвестиційний потенціал Дніпропетровської області.

Міжнародна виставка-презентація за участі голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитра Колєснікова пройде у Пекіні в посольстві України в Китаї, передає прес-служба Дніпропетровської ОДА.

«Економіка Китаю є однією з найбільших та найстрімкіше зростаючих у світі. Розширення співробітництва з Китаєм для нашого регіону – це можливості розвитку експортних поставок та залучення інвестицій в економіку Дніпропетровщини», - підкреслив дніпропетровський губернатор.

Під час презентації, зокрема, українська делегація представить в Китаї Дніпропетровське інвестиційне агентство (DIA), а Колєсніков відкриє виставку петриківського розпису, під час якої проводитимуться майстер-класи для китайських бізнесменів та дипломатів.

Як зазначають в ОДА, обсяги зовнішньоторговельних операцій Дніпропетровської області з Китаєм у 2012 році становили 1810,1 млн. дол. США, що складає 10,4% у загальному зовнішньоторговельному обороті регіону.

Нагадаємо, що ще в серпні 2011 року Президент Віктор Янукович обіцяв збільшити притік китайських інвестицій в вугільну галузь до 1 млрд. доларів.

В січні 2013 року прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що цього року товарообіг між Україною і Китаєм сягне 10 млрд. доларів.

В свою чергу міністр закордонних справ Леонід Кожара висловив впевненість, що показник товарообігу між Україною і Китаєм за результатами 2013 року становитиме 20 млрд. доларів.

Тим часом міністр аграрної політики Микола Присяжнюк в вересні 2013 року заявив, що має намір домогтися збільшення  частки вітчизняної агропродукції в загальному товарообігу з Китаєм до 20-25%.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: