АТО: ситуація на сході України станом на 2 лютого (оновлюється)

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 6:40 2 лютого 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційне спротив» та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Напрями обстрілів

На луганському напрямку бойовики з мінометів обстріляли Станицю Луганську, Кримське, Сокольники, та двічі Новотошківське. 

На Донецькому напрямку з мінометів вкотре було обстріляно Піски, з БМ-21 “Град”, двічі – селища Тоненьке, та Водяне, з мінометів Первомайське, з танків та артилерії обстрілювалися Новоласпа та Гранітне, з БМ-21 “Град”- Золоте.

У напрямку Дебальцево з мінометів та артилерії терористи нанесли вогневих ударів по селищу Попасне, з реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град” чотири рази вогонь вівся по Дебальцево.

На Маріупольському напрямку під вогонь потрапила Новоселівка Друга, з протитанкових ракетних комплексів та танків бандити обстріляли Миколаївку.

Дії українських військових

На південному фронті підкріплення. В зону активних бойових дій прибув харківський батальйон особливого призначення МВС "Східний корпус"

Втрати

За інформацією начальника управління міліції у Донецькій області В'ячеслава Аброскіна,  врезультаті обстрілу Дебальцевого поранено 9 осіб, які відправлені у лікарню Артемівська. 

Крім того, в ході обстрілу з монометів автобусу з мирними жителями в тому ж таки Дебальцево, 6 людей отримали серйозні поранення.

Внаслідок вчорашнього обстрілу в місті Щастя на Луганщині снаряд влучив у прохідну ТЕС. Загинули троє українських військових – двоє бійців «Айдару» та один з 80-ї бригади.

За оновленою інформацією прес-центру АТО, 1 лютого противник втратив 180 бойовиків вбитими та 248 пораненими.

Евакуація

З-під обстрілів у Дебальцевому 1 лютого було евакуйовано ще 156 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: