У Яценюка створять реєстр загиблих бійців у зоні АТО

Читать на русском

Прем'єр-міністр України доручив Міністерству оборони створити єдиний реєстр всіх загиблих українських військових у зоні АТО.

Про це глава уряду заявив на нараді за участю глави Міноборони Степана Полторака, начальника Генштабу Віктора Муженко та голови Держприкордонслужби Віктора Назаренко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Такий реєстр буде створений з урахуванням сімей військовослужбовців, загиблих в ході АТО, які не забезпечені житлом.

«Робимо єдиний реєстр по всіх службах: Міноборони, Нацгвардія, прикордонники, СБУ, Служба з надзвичайних ситуацій, Державна служба спецтранспорту, – всіх, хто брали участь в АТО і загиблих при виконанні службового обов'язку», – заявив Арсеній Яценюк.

Також Яценюк сказав, що Кабмін разом з ОДА розробить постанову про фінансування житла для сімей військових, загиблих в АТО.

Читайте також: Під російським посольством встановили «кладовище вбитих окупантами»

Крім того, прем'єр підписав документ, що встановлює допвиплати військовослужбовцям за виконання бойових завдань і знищення бойової техніки терористів.

«За кожен день перебування в бою, тобто виконання бойового завдання, кожен військовослужбовець: це солдат або генерал – додатково отримує 1000 гривень», – сказав Яценюк і повідомив, що доручив міністру юстиції, щоб 2 лютого цей наказ був зареєстрований і вступив в дію.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» проілюструвало грошові «бонуси» і надбавку учасникам АТО за знищену техніку ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: