Українська міліція затримала рекордну партію героїну

Читать на русском

Працівники Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС України вилучили рекордну за останні роки партію героїну в розмірі 50 кілограмів.

Про це повідомляє УЗГ МВС України з посиланням на слова начальника управління Олега Школьного.

«Зараз у столиці та кількох областях України проходять заходи з метою документування каналу надходження цієї речовини в Україну, а також каналу, за допомогою якого зловмисники мали намір перемістити її до країн Європи», – зазначив він.

Школьний розповів, що раніше оперативники отримали інформацію про намір переправити зазначену партії наркотику з Азії до Євросоюзу транзитом через Україну. Після низки заходів вони встановили коло причетних осіб і затримали в Києві двох чоловіків, які є іноземними громадянами.

За інформацією МВС, вартість зазначеної партії героїну на чорному ринку могла бути оцінена щонайменше в 7 мільйонів доларів, а кількість наркотику відповідає приблизно півмільйону доз.

Дії затриманих кваліфіковані як зберігання, транспортування з метою збуту та контрабанда наркотиків, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, народний депутат від Партії регіонів Олександр Онищенко в своїй передвиборній програмі 2012 року обіцяв сприяти розробці Програми інформаційно-освітньої роботи з молоддю та школярами щодо шкідливості наркоманії та алкоголізму та реабілітації наркоманів.

В той же час його колега по фракції Олексій Кунченко на парламентських виборах 2012 року у своїй передвиборній програмі обіцяв впровадити систему дієвої гуманітарної політики щодо боротьби проти алкоголізму, тютюнопаління, ігроманії та наркоманії.

В свою чергу кандидати в народні депутати від партії «Свобода» в своїх програмах обіцяли ввести кримінальну відповідальність за пропаганду наркоманії. 

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: