АТО: ситуація на сході України станом на 30 січня (оновлюється)

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 7:00 30 січня 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний спротив» та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Напрями обстрілів

Станом на 18.00 29 січня, по інформації прес-центру АТО, на донецькому напрямку з мінометів бойовиками було двічі обстріляно Піски, а також Кам’янку, Невельське та Петрівське.

З мінометів та артилерії злочинці вели вогонь по населених пунктах Тоненьке та Гранітне, за допомогою БМ-21 «Град» обстріляли селище Горняк.

На дебальцівському напрямку ворожі міномети та артилерія поливали вогнем Санжарівку, Вуглегірськ, Попасне. На луганському напрямку міномети та артилерія терористів двічі завдала удару по Станиці-Луганській, тричі по Кримському. Також зазнали вогневих ударів Щастя та Кряківка. Населений пункт Щастя «Гради» бойовиків обстріляли тричі.

Дії українських військових

За інформацією прес-центру АТО, протягом четверга 29 січня, українськими військовими було знищено 22 бойовики, 48 було поранено. Противник поніс втрати також у бойовій техніці. Сили АТО знищили 6 ворожих бойових броньованих машин та 4 гармати.

Детальна карта бойових дій на сході України станом на 29 січня 

У рамках посилення антитерористичних заходів на Дніпропетровщині співробітники СБУ затримали мешканця м. Макіївка Донецької області, який вступив до «поліції ДНР» та був направлений для організації підривної роботи в мирні міста.

Втрати

За інформацією Горлівської міської ради, у середу 28 січня загинуло троє мирних жителів і 19 отримали поранення в результаті обстрілу Горлівки. 7 горлівчан госпіталізовані.

Ще 5 містян загинуло внаслідок обстрілів у вівторок. 

Як повідомляє Донецька міськадміністрація, за минулу добу загинуло 7 мирних громадян, поранений 23.

Допомога

29 січня представники ООН роздавали гуманітарну допомогу маріупольцям, постраждалим внаслідок обстрілу мікрорайону Східний 24 січня. 


Пільги для учасників АТО

Інформація із соціальних мереж щодо ситуації на сході України

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: