КМДА підготувала «неідеальний» бюджет для столиці – Странніков

Читать на русском

На сайті КМДА опубліковано бюджет Києва в новій редакції. Голова бюджетної комісії повідомив деякі факти та дав свою оцінку нового бюджету для столиці на 2015 рік. Бюджет Києва є реалістичним, але не ідеальним.

Про це пише у своєму Facebook голова бюджетної комісії Київради Андрій Странніков, передає «Слово і Діло».

«Бюджет Києва на 2015 рік є реалістичним. Жодної «дутої» цифри, на відміну від бюджету-2014, де відразу закладалась 3,5-мільярдна «дірка» немає. Серед основних моментів – те, що харчування школярів 1-4 класів повертається. Для цього додатково знайшли 110 млн, хоча довелось зменшити резервний фонд з 50 на 30 млн. Також, програма «Турбота» у цьому році складе орієнтовно 380 млн, з яких 93 млн – на надання матдопомоги, лікування, протезування та психологічну реабілітацію учасників АТО», – пише він.

За його словами, комісія збільшила показники надходжень від паркування до 55 млн (в минулому році – 30 млн) та пайової участі від МАФів до 75 млн (в минулому році – 60 млн).

«На капітальні ремонти житлово-комунального господарства райдержадміністраціям додатково виділено 90 млн, на капремонти доріг – 120 млн. Головною інтригою є погашення з Державного бюджету 1,9 млрд боргу Києва. До 15 лютого уряд повинен подати Верховній Раді відповідний законопроект. Крім того, у столиці не буде прямих вилучень до Державного бюджету. Для прикладу, у 2014-му таким чином було втрачено 1,4 млрд», – повідомляється на сторінці Facebook

Підсумовуючи, Странніков зазначає, що лютий місяць Київ повинен зустріти з бюджетом, який неідеальний, але в нинішніх нелегких умовах це – максимум можливого.

Крім того, надходження до загального фонду очікуються на 2 млрд більше, ніж у 2014-му, державних субвенцій заплановано на 8,2 млрд, з яких 5 – на освіту та охорону здоров'я. Близько 1,4 млрд буде передбачено на програму економічного та соціального розвитку, 2,4 млрд очікується отримати від плати за землю, 380 млн – від продажу землі, 100 – від продажу майна, 170 – від пайової участі інвесторів.

Читайте також: Монтян: бюджет Києва на 2015 рік «малювали зі стелі»

Нагадаємо, перед Новим роком система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала обіцянку мера Києва Віталія Кличка про те, що презентація нового бюджету міста відбудеться у першій половині січня 2015 року.

При цьому, за попередніми прогнозами, згідно бюджету, зарплата киян за рік має збільшитись в середньому на 7%, але через інфляцію та зростання цін індекс реальної зарплати – тобто кількість товарів і послуг, які можна купити за середньомісячну зарплату, – зменшиться приблизно на 5%.

Як відомо, 28 січня 2015 року Київська рада прийняла бюджет столиці, за який проголосували 107 міських депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: