Робоча група по Тимошенко своє вже «відпрацювала»

Читать на русском

Робоча група парламенту з доопрацювання законопроекту про лікування засуджених за кордоном не буде продовжувати свою роботу.

Про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, передає прес-служба партії.

«Ні (продовжувати не буде). Вони (представники опозиції ) подали законопроект, вони його зареєстрували», - сказав Олійник.

Депутат також додав, що вранці 13 листопада засідання робочої групи не проходило.

Як зазначив регіонал, про результати роботи робочої групи на сьогоднішньому позачерговому засіданні Верховної Ради розповість її керівник Геннадій Васильєв.

Раніше представники опозиції і більшості неодноразово звинувачували один одного в зриві роботи робочої групи з доопрацювання законопроекту про лікування засуджених за кордоном.

Як стало відомо вчора ввечері, опозиційні депутати, що входили в робочу групу, зареєстрували у Верховній Раді законопроект №3599 «Про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації принципу гуманізму при виконанні окремих видів покарань».

До цього у Верховній Раді вже було зареєстровано чотири законопроекти, метою яких було вирішення питання виїзду екс-прем'єра Юлії Тимошенко на лікування за кордон, узагальнити і доопрацювати норми яких і була покликана робоча група.

Нагадаємо, 11 листопада член фракції ПР Михайло Чечетов заявив, що опозиція не зацікавлена ​​у звільненні Юлії Тимошенко.

Інший представник Партії регіонів Віталій Журавський звинуватив представників опозиції в тому, що ті нібито свідомо вносять безграмотні законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном.

5 листопада керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що його депутати не голосуватимуть за проекти про лікування Тимошенко в тому вигляді, в якому вони зареєстровані у Верховній Раді, і запропонував створити робочу групу з їх доопрацювання.

На сьогодні, 13 листопада, заплановано звіт місії Європарламенту у складі Олександра Квасьнєвського і Пета Кокса, який буде визначальним у питанні підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.

Варто зазначити, що голова Верховної Ради Володимир Рибак не виконав свою обіцянку про те, що правове рішення щодо звільнення та лікування Юлії Тимошенко буде прийнято до кінця жовтня.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: