АТО: ситуація на сході України станом на 28 січня (оновлюється)

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 7:00 28 січня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір» і волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Напрями обстрілів

Близько 15.00 в населеному пункті Світлодарськ (Донецька область) бойовики здійснили черговий терористичний акт – з реактивних систем залпового вогню "Град" вони обстріляли міську лікарню. За інформацією прес-служби Донецької ОДА, внаслідок артобстрілу загинула медсестра.

О 17:45 у вівторок бойовики також здійснили обстріл Луганська. За різними джерелами кількість постраждалих може становити від 6 до 26 осіб.

Протягом доби на Дельцівському напрямку продовжувались масовані обстріли позицій українських військових у районі населених пунктів Дебальцеве, Луганське, Нікішино, Попасна, Рідкодуб, Троїцьке, Санжарівка.

На Луганщині під обстрілами опинилися населені пункти Кримьске, Новотошківка, Слав’яносербськ.

Детальна карта бойових дій на сході України за 27 січня 

На Донеччині терористи ообстріляли Красногорівку та Новотроїцьке з мінометів.

У вівторок на блокпосту українських силовиків у Мар'їнці Донецької області вибухнула машина, начинена вибухівкою. Про це йдеться в сюжеті прес-центру антитерористичної операції (АТО). Вибух стався під час перевірки черговим документів водія цього автомобіля. Точної кількості загиблих штаб не називає, проте один з героїв сюжету згадує про двох солдатів, які, ймовірно, загинули.


Дії українських військових

Протягом 26-27 січня, за інформацією прес-центру АТО знищено: 68 бойовиків (понад 200 поранено), танків – 5, бойових броньованих машин – 8, РСЗВ «Град» - 3; мінометів – 4.

СБУ затримала у районі проведення АТо двох бойовиків незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР». Затримані виявилися мешканцями м. Красний Лиман. 

У рамках посилення антитерористичних заходів у Харківському регіоні СБУ затримала громадянку України, яка видавала себе за волонтерку і під цим прикриттям цинічно здійснювала протиправну діяльність на підтримку «ДНР» та «ЛНР».

Допомога

Святійший Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет передав бійцям в АТО три автомобілі швидкої допомоги та нагородив українських військових медалями.

За словами координатора соціального проекту "Гуманітарна місія допомоги мирному населенню зони військового конфлікту" Євгена Капліна, після відновлення активних бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції на сході України кількість заявок на евакуацію різко зросла. Лише за дебальцівським напрямком, за його словами, виїхати хоче близько 10 тис. людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: