АТО: ситуація на сході України станом на 27 січня (оновлюється)

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 7:00 27 січня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір» і волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Напрями обстрілів

Протягом вчорашнього дня найбільш напружена ситуація спостерігалась на Дебальцевському напрямку. В районі н. п. Санжарівка бойовики тричі вдавались до штурмових дій за підтримки артилерії та танків. Під обстріли ворожої артилерії також потрапили населені пункти Луганське, Міус, Нікішине, Троїцьке.

Поблизу Донецького аеропорту не припиняються обстріли з мінометів та артилерії населених пунктів Авдіївка, Піски, Гранітне.


На Луганщині артилерія та реактивні системи залпового вогню супротивника продовжують обстріли українських опорних пунктів в районі Станиці Луганської, Щастя, Кримського, Новотошківки.

Станом на 11:40 27 січня в Міністерстві оборони повідомляли про те, що намагання бойовиків атакувати позиції українських військовослужбовців у районі Некішино, Рідкодуб, Новоіванівка, Новогригорівка, у напрямку Попасної, а також населених пунктів Водяного, Опитного, Мар’їнки та Майорська були відбиті.

Близько 15 години бойовики нанесли черговий удар з реактивних систем залпового вогню «Град» по міській лікарні Світлодарська (Луганська область). У прес-центрі АТО стверджують, що є постраждалі серед персоналу й хворих.

Дії українських військових

Завдяки злагодженим та вмілим діям підрозділів оперативного командування «Північ», які беруть участь в антитерористичній операції, в районах Смілого, Веселої гори було знищено танк та до 60 бойовиків, ще близько 300 терористів отримали поранення. Станом на 9 годину в прес-центрі оперативного командування «Північ» повідомляли також про знищення 2 БМП, 1 Уралу з АГС-17 та 1 БТР.

Служба безпеки України здобула докази вчинення бойовиками т. зв. «ДНР» та російськими військовими злочинів проти людяності, а саме – проти мирного населення на Донбасі.

О 12:40 27 січня речник Генштабу Владислав Селезньов повідомив, що сили АТО провели спецопераціяю, в результаті якої були знищені літаки та бойові гелікоптери супротивника. Щоправда, місцезнаходження аеродрому в Генштабі розкривати не стали.

 

 

Втрати

Станом на 9 ранку 27 січня, протягом останньої доби внаслідок бойових дій у зоні АТО загинули 9 українських військовослужбовців, ще 29 дістали поранення.

За інформацією начальника управління внутрішніх справ Донецької області В'ячеслава Аброськіна, в Курахівській лікарні внаслідок осколкового поранення під час артобстрілу Мар'їнки помер чоловік. Ще 15 осіб протягом вчорашнього дня отримали пораненні через обстріл бойовиків.

Крім того, як повідомив глава Луцганской ОДА Геннадій Москаль в місті Щастя через попадання снаряда в житловий будинок поранені двоє дорослих і одна дитина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: