Перша обіцянка Шевченка: в зоні АТО моніторитимуть екологічну ситуацію

Читать на русском

Система народного контролю «Слово іДіло» зафіксувала першу обіцянку міністра екології Ігоря Шевченка.

Так міністр екології запевнив, що екологічну ситуацію в зоні АТО будуть моніторити спеціальні люди, для яких уже передбачені посади у відомстві.

Про це заявив міністр Ігор Шевченко під час круглого столу «Військові дії на сході України: ризики та наслідки для довкілля і здоров'я», пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМУ.

Як зазначає Шевченко, у новій структурі Міністерства екології та природних ресурсів України буде передбачено кілька посад для спеціалістів, до обов’язків яких входитиме моніторинг екологічної ситуації в зоні АТО.

За словами Шевченка, ці люди будуть моніторити територію в зоні АТО, а після врегулювання ситуації і повернення окупованих частин Луганської та Донецької областей до контролю України відновлювати там екологічну безпеку.

«Необхідно проводити інвентаризацію пошкоджень, спричинених військовими діями, визначати першочергові заходи для збереження та відновлення існуючих територій. І що найголовніше – шукати джерела фінансування, адже в існуючих умовах, коли усі ресурси спрямовані на захист нашої територіальної цілісності, кошти на вирішення екологічних проблем у зоні АТО не передбачені», – зазначив Ігор Шевченко.

Читайте також: За півроку перша обіцянка: дебют Ложкіна

Міністр також додав, що через військові дії на території низки заповідних територій збудовані окопи та інші фортифікації, а через пожежі в зоні АТО зруйновано 17% лісів та 24% степів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: