Власенко вважає, що через колишню дружину його розлучать з Тимошенко

Читать на русском

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що процесуальні дії Генеральної прокуратури проти нього направлені на те, щоб позбавити екс-прем’єра можливості отримувати фахову юридичну допомогу.

Про це він сказав вчора ввечері на виході з ГПУ, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу партії «Батьківщина». 

«Скоріш за все, мені буде обмежено виїзд з міста Києва. Таким чином мене позбавляють спілкування з Юлією Тимошенко, а Юлію Тимошенко відповідно позбавляють права на захист», - зазначив Власенко.

Юрист також додав, що отримав повістки до Генпрокуратури на три наступні дні підряд, притому саме на ті дні, коли до України в черговий раз прибуде місія Кокса-Кваснєвського і питання Тимошенко вирішуватиметься в парламенті.

«Відповідно до чинного законодавства повістку можна вручати лише за три дні до проведення слідчих дій. Знаючи, що завтра в Україну прибуває місія Кокса-Кваснєвського, з якою я планую зустрітись, мене викликали на завтра, на післязавтра і на п’ятницю», - пояснив колишній народний депутат.

Власенко також додав, що вчора існувала висока можливість його арешту, але цього вдалося уникнути лише завдяки швидкому резонансу, який це повідомлення викликало в ЗМІ, та політичному тиску на ГПУ з боку його колег.

«Спочатку вони хотіли накласти на мене заставу в 1 мільйон, що просто не передбачено взагалі чинним законодавством. А по тих обвинуваченнях, які є, взагалі виглядає сміхотворним. Коли вони це побачили, вони в стані шоку пішли і переписали оце подання… З’явилась вже нова цифра 22 з копійками тис. грн.», - зазначив політик.

Нагадаємо, вчора в ЗМІ з’явилося повідомлення про затримання Власенка в Генеральній прокуратурі, яке згодом було спростоване. Між тим, захисник Юлії Тимошенко провів в будівлі ГПУ близько 6 годин.

Власенка начебто підозрюють в завданні тілесних ушкоджень своїй колишній дружині Наталі Окунській, з якою в них вже давно триває конфлікт.

В той же час ще 7 березня 2013 року нардеп від Партії регіонів Владислав Лук'янов запевняв, що колишнього народного депутата від «Батьківщини» Сергія Власенка не арештують.

Днем раніше подібну обіцянку озвучив також інший представник Партії регіонів у парламенті Володимир Сальдо.

Ще раніше, 24 січня 2013 року, можливий арешт Сергія Власенка заперечив колишній перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

5 березня 2013 року голова фракції партії «Батьківщина» Арсеній Яценюк пообіцяв звернутися до Європейського суду з прав людини в разі позбавлення Сергія Власенка мандата народного депутата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: